Kangoo Jumps International Fitness Festival

Despre ghete Kangoo Jumps


Totul despre Kangoo Jumps


XR3

  

Proprietarul unei firme elvetiene, Denis Naville S.A., a patentat inventia canadianului Cregory Lektham.

            Primul model a fost facut public in cadrul Targului Sportiv SISEL din Paris, in anul 1994, segmentul de piata vizat fiind format din oamenii doritori de a practica diferite activitati sportive, fara a fi expusi riscului de afectare a genunchilor si coloanei vertebrale.

            Tehnicile moderne accesibile in prezent, programele de activitate fizica si sportiva, ne pot ajuta in adoptarea unui stil de viata sanatos, dar cu toate acestea trebuie sa tinem cont de rezistenta limitata la efort  a intregului nostru sistem osos.

            Incepand din anul 1995, in scopul demonstrarii efectelor induse de Kangoo, au fost efectuate numeroase cercetari stiintifice in cadrul Universitatii Lismore din Australia, precum si in cadrul Universitatii Lusanne din Elvetia. Un studiu stiintific recent a demonstrat efectul benefic al Kangoo in prevenirea posibilelor afectari ale gleznelor, genunchilor si articulatiilor coloanei vertebrale in timpul alergarii si a practicarii aerobicului. Numeroase alte sondaje, efectuate in cluburi de dans si discoteci au evidentiat aparitia bunei dispozitii, culminand chiar cu stari euforice in urma utilizarii Kangoo in timpul dansului.


Pentru inceput:

 

           Asigurati-va ca ati inchis bine toate cataramele. Daca nu puteti inchide una dintre ele( adica nu auziti un ("click"), inseamna ca incercati sa o strangeti prea tare. Largiti-o un pic si incercati din nou. Ghetele Kangoo Jumps nu necesita o fixare pe picior foarte stransa. Asigurati-va ca nu ati strans prea tare catarama superioara, deoarece acest lucru poate duce la raniri.

            Cand stati in picioare, aliniati-va corpul in asa fel incat picioarele sa fie in dreptul soldurilor, iar acesta din urma sa fie aliniate cu genunchii si degetele de la picioare. Priviti in fata, nu va uitati la picioare (daca e nevoie puteti sa va sprijiniti de un scaun pana va gasiti echilibrul). Incepeti prin a alerga pe loc, impingandu-va in sus, pe rand , pe cate un picior. Nu puteti sarii din nou daca nu va impingeti in sus mai intai.

            Apoi testati ghetele Kangoo Jumps cu alergari usoare/rapide sau sarind de pe un picior pe celalalt. Atentie: arcurile (T-Spring) noi sunt mai greu de indoit. Pentru a le inmuia un pic puteti alerga pe loc cateva minute sau sarii de pe un picior pe celalalt cat de sus puteti , pentru a putea compresa aproape complet sistemul de arcuri.

            Pentru a obtine rezultate mai bune la sarituri , evitati sa sariti pe varfurile picioarelor.Cand va descaltati de ghetele Kangoo Jumps, nu trageti de catarame pentru a le deschide ci apasati butonul cataramei si eliberati cureaua, fara a ridica catarama.

           

 Instructiuni de siguranta:

 

            Utilizarea ghetelor Kangoo Jumps, ca orice alt sport care implica miscare, implica riscuri de accidentare. Desi acest produs s-a dovedit a fi foarte sigur si usor de folosit de catre majoritatea utilizatorilor , este important a se urma cateva reguli generale pentru a se evita ranirea accidentala. Consultati de asemenea  instructorul dvs. pentru a afla informatii referitoare la posibilele riscuri asupra sanatatii , inainte de a incepe sa folositi ghetele Kangoo Jumps.

            Va rugam sa cititi cu atentie urmatoarele instructiuni de siguranta:

1.      Utilizati pe o suprafata dreapta si uscata pe perioada invatarii miscarilor de baza. Evitati suprafetele cu apa, ulei si denivelari.

2.      Exersati prin alergare pe loc si invatati  regulile de baza ale alergarii si ale opririi.

3.      Nu alergati pe suprafete accidentate , denivelate sau ude pana nu ati acumulat suficiente cunostinte de utilizare a ghetelor Kangoo Jumps si usurinta in utilizarea acestora.

4.      Fiti atenti lamediul inconjurator si la schimbarile conditiilor drumului. Pastrati controlul miscarilor si a vitezei de alergare, in special cand alergati in panta .

5.      Fiti atenti la toate regulile de trafic si evitati zonele cu trafic intens.

6.      Nu efectuati alte exercitii fizice timp de 30 minute dupa o sesiune Kangoo Jumps.

7.      Nu depasiti limitele de comfort ale corpului, Kangoo Jumps va induce o stare de euforie care va poate impinge spre fortarea limitelor . Fiti responsabil, ascultati-va corpul. Opriti sau reduceti intensitatea antrenamentului de indata ce va simtiti obosit, evitati epuizarea.

8.      Verificati ghetele Kangoo Jumps inainte de fiecare utilizare si asigurati-va ca arcurile si talpile sunt bine fixate.

 

Important! Urmati cu atentie instructiunile de dezasamblare/asamblare. Incercand alte metode decat cele specificate in instructiuni duce la ingreunarea operatiunilor si poate afecta siguranta sistemului ghetelor.

9.  Fiti atenti la durerile de glezne. Opriti antrenamentul la cel mai mic semn de discomfort. Largirea cataramei superioare si/sau purtarea unei perechi suplimentare de sosete poate duce la ameliorarea zonei cu probleme.

 

Ingrijirea produsului si intretinerea acestuia

 

            Spre deosebire de incaltamintea pentru alergare, pe care specialistii o recomanda spre a fi inlocuita dupa aprox. 550 km (aprox. 50- 80 ore de utilizare), ghetele Kangoo Jumps pot dura mai multi ani. Totusi ele necesita o oarecare intretinere pentru a le mentine la performante maxime si pentru a va oferi satisfactie deplina. Retineti: compresati sistemul de protectie la impact (IPS) al acestora de aprox. 4000 ori intr-o singura ora. Deci va rugam sa urmati aceste reguli simple de intretinere:

            1. Arcurile (T- springs) - acestea sunt componentele care necesita cea mai mare atentie. Recomandam inlocuirea acestora dupa 60 - 80 ore de folosire , chiar daca ar putea tine mai mult.

Daca depasiti acest interval:

- efectul de saritura va fi redus;

- carcasa in care se fixeaza arcul se poate rupe deoarece arcurile uzate exercita o presiune marita asupra acesteia 

            2. Carcasele arcurilor (shells) - nu necesita un tratament special. Ocazional o carcasa se poate rupe dupa multe ore de utilizare , mai ales in conditii de utilizare pe teren accidentat.

            3. Captuselile ghetelor (liners) - pot fi spalate la masina la o temperatura de 30 grade. A nu se usca prin centrifugare.

            4. Talpile (treads) - sunt construite dintr-un material foarte rezistent. Pot tine foarte mult timp, mai ales daca sunt folosite in interior. Dupa folosirea lor in exterior , indepartati eventualele pietre prinse in santurile acestora pentru a nu strica podelele din interior.

            5. Cataramele (buckles) - cand devin greu de inchis inseamna ca necesita ungere. Puneti pe deget o picatura de ulei si ridicand catarama ungeti carligul metalic.

            6. Dupa alergarea pe plaja (sau pista cu noroi) dezasamblati arcurile si curatati cu atentie toate componentele pentru a indeparta toate urmele de nisip/noroi/sare. Acordati o atentie sporita curatarii imbinarilor dintre arcuri si carcasele acestora pentru a preveni uzura timpurie datorata nisipului. Ungeti cataramele si suruburile. Va garantam ca toate piesele de schimb se gasesc usor la distribuitorul dvs. sau la sectiunea produse.